Detoxifierea ficatului
Pe perioada tratamentului este indicat să se urmeze Cura de detoxifiere a ficatului (o dată pe lună în primele 4 luni) si CDFB (cura de detoxifiere fiziologica benefica)= dieta 0. În continuare se va aplica după 3 luni, după 6 luni și în continuare o dată pe an.
Detoxifierea Ficatului este o procedură complexă care ne va permite eliberarea căilor biliare de depuneri (calculi, paraziți, viruși etc.) prin administrarea unui amestec de ulei ozonat (special conceput) și suc de lămâie. Pe o perioadă de 3 zile înaintea procedurii NU se vor consuma proteine animale.
Eliminarea calculilor biliari (pietre în conducta biliară) poate îmbunătăți semnificativ digestia, care este fundamentul sănătății dumneavoastră.
După mai multe tratamente de detoxifiere, alergiile dvs. pot dispărea. Incredibil, elimină și durerile de umăr, braț și spate. Vă va aduce energie și un extraordinar sentiment de bună dispoziție.
Curățarea canalelor biliare este cea mai eficientă metodă care poate fi utilizată pentru a îmbunătăți sănătatea.
Ea se va aplica în paralel cu aplicarea metodei de deparazitare cu Zapper.
Rolul ficatului este de a produce bila, 1 până la 1,5 litri pe zi! Ficatul este plin de canale (canalicule biliare) care transportă bila spre Canalul Mare (canalul hepatic comun).
Vezica biliară este conectată la canalul hepatic comun și funcționează ca un rezervor. Consumul de grăsimi sau proteine stimulează vezica biliară. În aproape 20 de minute vezica biliară se golește. Bila stocată își va termina drumul prin calea biliară principală către intestin.
Cel mai frecvent, căile biliare din ficat sunt blocate de calculi. Unii suferă de alergii sau urticarie, în timp ce alții nu au simptome. Nimic nu poate fi văzut pe raze X sau tomografie computerizată a vezicii biliare. În majoritatea cazurilor, calculii nu sunt poziționați în vezica biliară. Majoritatea pietrelor sunt mici și nu au calcificare, ceea ce reduce posibilitatea de a le vizualiza la radiografie.Cei mai mulți conțin cristale de colesterol existând mai mult de 6 tipuri de calculi biliari. Ei pot fi roșii, albi, negri, bruni sau verzi. Cea mai mare parte a pietrelor au închistate resturi de trematode. În această formă, putem vedea obturarea canalelor biliare.
Unii calculi sunt compoziți – formați din mai mulți calculi mai mici – sugerând faptul ca se regrupează în canalele biliare la scurt timp după ultima detoxifiere.
Oamenii de știință spun că există o colecție de bacterii chiar în centrul fiecărei pietre, ceea ce sugerează că poate fi un fragment mort al parazitului care a declanșat formarea lor.
Pe măsură ce cresc și devin tot mai numeroși, presiunea asupra ficatului determina scăderea producției de bila. Se crede, de asemenea, că scad fluxul limfatic.I maginați-vă un furtun de grădină cu pietricele în el. Va curge mai puțină apă; în acest fel, capacitatea furtunului de a îndepărta pietricele este redusă.
Odată cu formarea calculilor biliari, corpul elimină mult mai puțin colesterol, iar nivelul de colesterol crește. Calculii biliari cu o consistență poroasă pot include toate bacteriile, chisturile, virușii și paraziții care trec prin ficat. Ca urmare, se formează un cuib de infecție, permițând bacteriilor și paraziților să hrănească permanent corpul uman. Fără îndepărtarea acestor pietre, nu există un remediu permanent pentru problemele de stomac, cum ar fi ulcerele sau balonarea (meteorismul abdominal). Pentru cele mai bune rezultate, folosim ulei ozonat special creat într-o formulă capabilă să distrugă toate elementele parazite care pot fi eliberate în timpul procesului de detoxifiere.
Pentru reabilitarea și reîntinerirea întregului organism la recomandarea și sub supravegherea strictă a medicului specialist. Se va aplica CDFB (cura de detoxifiere fiziologică benefică ) =dieta 0.
Beneficii
Nu doar reducerea consumului de alimente, dar și alimentarea la intervale mai rare poate influența o gamă largă de funcții și sisteme biologice:
- prevenirea inflamației și reducerea stresului oxidativ și a leziunilor celulare
- reducerea nivelului colesterolului LDL (sau "colesterolul rău") și a nivelului colesterolului total,
- îmbunătățirea funcției pancreatice și a sistemului imunitar
- reducerea nivelurilor de grăsime viscerală
- reducerea tensiunii arteriale
- creșterea sensibilității la insulină și leptină
- stimularea metabolismului lipidic
Studiile au arătat faptul că la persoanele care postesc, riscul de a dezvolta cancer este unul redus. Cercetătorii au remarcat, totuși, că mulți dintre acești oameni nu numai că au postit, dar s-au abținut ulterior și de la alcool, tutun și carne.
Postul poate încetini și chiar opri progresia cancerului și creșterea tumorală, poate distruge celulele canceroase și îmbunătăți semnificativ eficacitatea chimio- și radioterapiei. Postul stimulează sistemul imunitar, funcția hepatică și a pancreasului.
Studiile efectuate pe animale demonstrează că postul prelungit influențează pozitiv carcinogeneza și procesele metabolice care sunt asociate cu riscul și prognosticul cancerului de sân. Un studiu, publicat în JAMA Oncology 2016, a studiat o cohortă de 2400 de femei care au fost diagnosticate cu cancer de sân în stadiu incipient. Rezultatele au arătat că pacientele care au postit mai mult de 13 ore în fiecare zi, au avut un risc de 36% mai mic de recurență a cancerului.
Studiile au indicat că animalele cu cancer care au postit au supraviețuit mai mult, spre deosebire de animalele care nu postiseră.
Un studiu publicat în revista Cell Metabolism a constatat că șoarecii cărora li s-a administrat o dietă cu conținut scăzut de calorii timp de patru zile au avut o regenerare remarcabilă a mai multor organe. Acest lucru a ajutat și la reducerea grăsimii abdominale viscerale și a redus riscul de cancer și al altor afecțiuni inflamatorii. S-a îmbunătățit și funcția sistemului imunitar și cerebral, ceea ce le-a sporit durata de viață.
Un alt studiu a testat efectele postului periodic asupra oamenilor și a constatat că postul a fost capabil să contribuie la scăderea factorilor de risc și biomarkerilor pentru diabet, îmbătrânire, boli cardiovasculare și cancer, fără a determina apariția de efecte adverse. Potrivit autorilor studiului, postul ajută la reducerea riscului de cancer prin scăderea nivelului IGF-1, un hormon care este corelat cu îmbătrânirea și susceptibilitatea la cancer.
Cercetările efectuate asupra îmbătrânirii la Institutul Național din Baltimore au concluzionat că postul pentru 1 sau 2 săptămâni poate preveni apariția efectelor bolilor Alzheimer și Parkinson. De asemenea, se constată că reducerea aportului zilnic de calorii la 500 de calorii timp de 1 sau 2 zile în loc de 7 zile poate fi benefică pentru creier.
Efectul antitumoral
Metabolismul a numeroase celule maligne este caracterizat de efectul Warburg (scăderea utilizării piruvatului de către condriozom, creșterea producției de lactat etc.), efect controlat de supraexpresia HIF-1a (hypoxia-induced factor 1 alpha) și Myc.
Condițiile excepționale, precum postul, determină o scădere sau chiar o stopare temporară a creșterii și diviziunii celulare, energia fiind redirecționată spre mecanisme de supraviețuire și reparare celulară, în vederea maximizării șanselor de supraviețuire. La oameni, mecanismele responsabile de efectul protector al postului împotriva efectelor toxice imprimate de chimioterapie nu sunt încă deplin înțelese. Ele implică reducerea nivelului hormonilor anabolici și a factorilor de creștere precum, insulina și IGF-I (insuline-like growth factor 1), dar și a reglării anumitor proteine implicate în adaptare și rezistență la stres. Mai exact, studiile au demonstrat că, animalele cu deliția genei IGF-I (ce a determinat o scădere cu 80% a IGF-I circulant) și afectarea receptorului IGF-I (knockout heterozigot IGF-IR +/-), sunt mai rezistente față de tratamentul chimioterapic și stresul oxidativ.
Unul dintre factorii care influențează efectul postului asupra sensibilizării celulelor tumorale este creșterea nivelului speciilor reactive de oxigen(ROS), creștere datorată, în parte, hiperactivării Akt și a căilor (TOR)-S6K. Activarea Akt și a TOR-S6K susține starea de stres oxidativ și sensibilizează celulele la efectele acestuia, în parte prin inactivarea factorilor de transcripție stres-rezistenți. Aceste condiții prooxidante/oxidative determinate de postul negru pot, la rândul lor, să stimuleze afectarea integrității ADN-ului și apariția proceselor apoptozei.
Rezultatele studiilor realizate pe culturi celulare și modele animale indică faptul că postul poate reduce efectele adverse ale chimioterapiei, protejând, în mod selectiv, celulele sănătoase. Unul din mecanismele cruciale de supraviețuire la care celulele apelează este autofagia, ce poate fi, de asemenea, activată ca răspuns la stresul celular (ex., chimioterapie).De exemplu, celulele lipsite de substanțe nutritive esențiale (cum ar fi glucoza) și factori de creștere (ser) pot determina apariția autofagiei. Procesul de autofagie este controlat de anumite gene (cum ar fi AMPK, mTOR și sirtuine), iar aceste gene sunt controlate de vârstă și rezistență la stres.Numeroși stimuli oncogenici (de ex., PI3K și Akt) exercită un efect inhibitor asupra procesului de autofagie, în timp ce moleculele tumorale supresoare (de ex., PTEN și TSC2) declanșează autofagia. Surprinzător, în numeroase celule tumorale se observa procese de autofagie, cel mai probabil, ajutata de prezența amoniacului, un produs de reacție al glutaminolizei ce are loc, cu precădere, la nivelul mitocondriilor celulelor maligne caracterizate de efectul Warburg. Prin urmare, autofagia declanșată de postul negru este benefică în cazul celulelor sănătoase, dar nu și în cazul celor maligne.
De asemenea, rezultatele a numeroase trialuri clinice au arătat că pacienții care postesc în timpul tratamentului antitumoral medicamentos prezintă efecte adverse mult mai slabe, spre deosebire de pacienții care, urmând același tratament chimioterapic, nu fac acest lucru.
Bibliografie:
Thissen JP, Ketelslegers JM, Underwood LE. Endocr Rev 1994; 15:80‐101.
Longo VD et al. J Cell Biol 1997; 137(7):1581‐1588.
MotePL,TillmanJB,SpindlerSR.MechAgeingDev1998;104:149‐158.
BlagosklonnyMV,PardeeAB.CancerRes2001; 61:4301‐4305.
ReddyRK et al.JBiol Chem2003;278:20915‐20924.
FontanaL,KleinS.JAMA2007;297:986‐994.
SpindlerSR,DhahbiJM.AnnuRevNutr 2007;27:193‐217.
LongoVD,LieberMR,VijgJ.NatRevMolCellBiol2008;9:903‐910.
Nogueira V et al. Cancer Cell 2008; 14:458–470.
RaffaghelloLetal.ProcNatlAcadSciUSA 2008;105:8215‐8220.
Safdie FM et al. Aging 2009; 1(12):988-1007.
Vander HMG et al. Science 2009; 324:1029–1033.
Fontana L, Partridge L, Longo VD. Science 2010; 328:321–326.
Kroemer G, Marino G, Levine B. Mol Cell 2010; 40:280–293.
Koppenol WH, Bounds PL, Dang CV. Nat Rev Cancer 2011; 11(5):325–337.
Changhan Lee et al. Sci Transl Med 2012; 4:124ra27.
Saunier E, Benelli C, Bortoli S. Int J Cancer 2016; 138(4):809–817.
Stacpoole PW. J Natl Cancer Inst 2017; 109(11): djx071.
Programare online
Alege varianta rapidă și programează-te online, completând câmpurile de mai jos. Un reprezentant IKIGAI HEALTH CENTER te va contacta în maximum 24 de ore, pentru a stabili detaliile vizitei tale.